Chiang Mai on upea ja ainutlaatuinen matkakohde Pohjois-Thaimaassa. Se on Bangkokin jälkeen Thaimaan toiseksi suurin kaupunki. Siellä on puhtaampi ilma kuin Bangkokissa samoin eläminen on paljon turvallisempaa. Tunnelma Chiang Maissa on aivan erityinen, maaseutu on kaunista, temppelit upeita, ihastuttava enkelivuori, hyvätasoiset hotellit ja golfkentät. Chiang Maissa on jotenkin kirkkaampaa kuin muissa tunnetuissa Etelä-Thaimaan kohteissa. Siellä ei ole aivan niin kuuma ja hinnatkin ovat edullisempia kuin muualla. Elämä soljuu Chiang Maissa eteenpäin niin kuin se on ollut jo satojen vuosien ajan, ihmiset kaduilla kansallispuvuissaan muistuttavat siitä. Retkille kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä täällä on niin paljon nähtävää, mitä ei omin päin pysty näkemään. Kaupunki on todella laaja, joten kannattaa tarkkaan miettiä oman hotellinsa sijainti. Sillä on suuri merkitys varsinkin lyhyemmillä lomilla.
Chiang Mai ihmiset


Elämä Chiang Maissa on helppoa, sillä kaupunki on niin rento ja miellyttävä. Ihmisillä ei ole kiire minnekään ja he hymyilevät. Kaduilla paikalliset ihmiset väistävät kuuliaiset ympärillä jolkottavia koiria, sillä buddhalaisille kaikki elävä on tasa-arvoista. Chiang Maissa ei juuri kukaan paikallinen ole kiukkuinen, vaan kaikkialta huokuu lempeys ja kärsivällisyys.

OstoksetChiang Mai ostokset
Chiang Mai on shoppailijan unelmapaikka. Erityisen hyvä ostostenteko paikka ovat maailmankuulut yömarkkinat, joissa on myynnissä kaikkea mitä maan ja taivaan välillä on olemassa. Etniset vuoristoheimolaiset myyvät siellä tuotteitaan ja suosittuja tuliaisia ovat heidän tekemänsä tuotteet ja käsityöt. Markkinoilla on paljon nähtävää ja tinkiminen kannattaa. Hinnat ulkomaalaisille ovat aivan eri kuin thaimaalaisille. Hinnoista voi jo alkuun pudottaa yli puolet pois ja sitten miettiä että ostaisiko tuotteen. Chiang Maissa on myös lukematon määrä ostoskeskuksia, putiikkeja ja tavarataloja. Hinnat ovat edullisia, joten reissulle kannattaa lähteä matkalaukku puolityhjänä. Suosittua tuliaista on thaisilkki, joka on erityisen edullista.

HarrastuksetGolf on suosittu harrastus Chiang Maissa. lähistöllä on useita laadukkaita täysmittaisia golfkenttiä. Patikointi on myös suosittua, sillä maisemat ovat niin upeat.

Ravintolat ja iltaelämäUseasti sanotaan, että Pohjois-Thaimaan keittiö on yksi maailman parhaista keittiöistä. Chiang Maissa on paljon tasokkaita thaimaalaisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Katukeittiöistä voi myös saada aivan ihanaa thairuokaa edullisesti, annos maksaa noin euron ja se voi olla erittäin suuri makuelämys hyvän ruoan ystävälle. Ping joen rannalla on kauniita terassiravintoloita joissa voi nauttia illallista pitkän kaavan mukaan. Chiang Maissa on myös monia baareja ja pubeja joissa voi istua iltaa. On myös erilaisia showravintoloita, jotka tarjoavat kaikenlaista viihdettä. Kaiken kaikkiaan iltaelämä on melko vilkasta.

Retket ja nähtävyydetTäällä on paljon nähtävää. Retkiä voi tehdä joko viidakkoon tai vuorille. Sinne voi patikoida, mennä elefanttikyydillä tai jeepillä. Kannattaa osallistua matkatoimiston järjestämälle elefanttileiriretkelle. Siinä tutustutaan elefanttien koulutuslaitokseen, saadaan nähdä niiden taitoesitys ja päästään ratsastamaankin. Doi Suthep temppelialue 1000 metrin korkeudessa on näkemisen arvoinen paikka. Siellä on temppeli Wat Phra That Doi Suthep, joka on eräs Thaimaan pyhimmistä temppeleistä. Thaimaan kuninkaan talvipalatsi Bhubing Palace on kaunis nähtävyys ja sinne pääsee tutustumaan sisäänkin, kunhan kuningas itse ei ole paikalla. Sen puutarhassa kasvatetaan 250 erilaista ruusulajiketta, joten näky on huikea.

Bhubing Palace Chiang Mai Thaimaa
Keywords: chiang, mai