Thaimaa tietoa ja matkat Thaimaahan

Thaimaa


Kuvia Thaimaasta, Thaimaan rannoista sekä lomakohteista Thaimaassa.

Thaimaan rannat

Thaimaan matkat

Krabi on ihastuttava lomakohde Thaimaassa. Vielä pari vuotta sitten alue oli vain reppureissaajien tiedossa, mutta ajan kuluessa paikasta on kasvanut suosittu matkakohde. Silti Krabilta löytää aitoa thaimaalaista tunnelmaa ja rauhallisuutta, vaikka matkailijoita onkin. Krabin keskus on Aonang ja siellä sijaitsevat kaikki Aurinkomatkojen hotellit. Finnmatkoilla on hotelleja myös rauhallisessa ja pienessä kylässä Klon Muangissa sekä Railayn luonnonkauniilla saarella Aonangin edustalla. Krabissa on upeita rantoja ja turkoosinväristä merta. Siellä on jylhiä kallioita, jotka oikein kutsuvat kalliokiipeilemään. Sisämaassa on viehättäviä laaksoja ja sademetsiä. Krabin rannikko on todella rento lomakohde ja siellä viihtyvät kaikenikäiset matkailijat.

Rantakatu on pitkä ja siellä on sikin sokin sekaisin thairavintoloita, kauppoja, räätäliliikkeitä ja markkinakojuja. Siellä kaupataan kaikenlaista tavaraa aina thaisilkistä eksoottisiin hedelmiin. Thaimaankielinen sana "ao" tarkoittaa lahtea, ja tämä lahti on juuri se josta Aonang tunnetaan. Aonangilla on ihana ottaa aurinkoa ja rentoutua, mutta samalla se on pitkähäntäveneliikenteen keskus. Siinä on parkissa pitkähäntäveneitä, jotka odottavat matkailijoita saadakseen viedä heitä erilaisiin paratiisimaisiin paikkoihin Krabin edustalla. Erittäin edullisesti parilla bahtilla saa kyydin vaikka Ao Phra Nangin rannalle, joka Sunday Times -lehdessä nimetty maailman kauneimmaksi rannaksi. Raileyn saari ja Chicken Island ovat kuin suoraan paratiisista.

Harrastukset

Krabilla toimii suomalainen sukelluskoulu Raya Divers, joka järjestää kaikenlaisia sukelluskursseja. Tunnetuimpia sukelluspaikkoja ovat Shark Point ja Anemone Reef. Jos ei sukeltaminen kiinnosta niin kannattaa vuokrata snorklausvälineet, jotta pääsee näkemää upeita kaloja ja mereneläviä joita veden alla elää. Kalastus ja kanoottisafarit ovat myös suosittuja harrastuksia Krabissa. Pakasai Golf -kenttä on hieman kauempana Krabista. Erilaisille safareille kannattaa myös osallistua.

Rannat

Krabissa on monia upeita rantoja. Ne ovat toinen toistaan hienompia ja kutsuvat nauttimaan auringosta ja merestä. Pitkähäntäveneillä pääsee myös monille paratiisisaarille, jotka sijaitsevat Krabin edustalla.

Ravintolat ja iltaelämä

Hintataso Krabin ravintoloissa on erittäin edullinen. Siellä on paljon thairuokaa tarjoavia paikkoja, joista useista löytyy listalta myös kansainvälistä ruokaa ja myös useita italialaisia ravintoloita. Iltaelämä on sopivan vilkasta. Ao Nangissa on monia pubeja ja baareja sekä ulkoilmaravintoloita, joissa voi viettää iltaa. Discoja ei kuitenkaan ole.

Ostokset

Ao Nangissa on paljon kauppoja, joissa myydään monenlaista tavaraa. Joten ostosmahdollisuudet ovat melko hyvät. Ja tinkiminen kannattaa aika. Hymyllä ja pitkäpinnaisella asenteella hinnat saa yleensä tingittyä puoleen.

Retket ja nähtävyydet

Phi Phi saarelle kannattaa mennä longtailboat -pitkähäntäveneellä. Siellä on aivan upea tunnelma ja kirkkaat vedet. Kansallispuisto Khao Phanom Bencha on todella kaunis paikka ja siellä voi vaellella tai ratsastaa elefantilla sademetsässä. Siellä on upeita orkideoja ja lintujen laulu on korviahuumaavaa. Khao Khanap Nam ovat kaksi 100 metrin korkuista vuorta, joita pidetään Krabin symbolina. Kannattaa käydä ihastuttavassa metsäluostarissa Wat Tham Suassa joka on tiikeriluostari.

Krabiin pääsee suoralla lennolla Helsingistä, joten tämä ihana kohde on todella käden ulottuvilla.

Hua Hin on ihastuttava lomakohde Thaimaassa noin 185 kilometriä Bangkokista lounaaseen. Hua Hin on tullut kuuluisaksi Thaimaan kuningasperheen lomakohteena. Se on loistava kohde, jos kaipaa lomaltansa kiireetöntä ja rentoa lomanviettoa kauniilla rannoilla. Golfaajienkin suosiossa Hua Hin myös on. Tästä viehättävästä pikkukaupungista löytyy vielä alkuperäistä thaimaalaista kulttuuria. Keskustassa on ihana kävelykatu ja illan hämärtyessä se muuttuu vilkkaaksi kauppa-alueeksi, josta voi ostaa kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Hua Hinissa on trooppinen lämmin ilmasto. Kuumin aika on maaliskuun ja toukokuun välillä ja viilein aika marraskuusta helmikuuhun. Sadekausi on kesäkuun ja lokakuun välillä. Lämpötilaerot ovat kuitenkin vain noin viisi astetta, joten ympäri vuoden on Hua Hinissa aika kuuma. Sadekautena sateet tulevat yleensä rankkoina kuuroina, ja muuna aikana on aivan hyvä ilma. Hua Hinissa pääsee hyvin liikkumaan kävellen, mutta myös tuk tuk taksien käyttö on helppo tapa liikkua. Polkupyörä-tuktuk sopii kaupungin sisällä liikkumiseen ja mopo-tuktuk vähän pidempiin matkoihin.

Uimarannat

Kaupungin edustalla on hienohiekkainen ja kapea uimaranta. Merivesi ei Hua Hinissä ole niin kirkasta kuin se on muissa Thaimaan lomakohteissa. Vesi on sameaa, mutta puhdasta.

Harrastukset

Golf on Hua Hinin ykkösharrastus. Siellä on seitsemän todella korkeatasoista kenttää, ja niistä vanhin on peräisin jopa 1920-luvulta. Tenniskentät ovat myös hyviä. Sukellusretket ovat ihastuttava tapa tutustua Thaimaan kauniiseen vedenalaiseen maailmaan.

Ravintolat ja iltaelämä

Hua Hinin ravintolat ovat kuuluisia herkullisista kala- ja äyriäisruoistaan. Sataman ravintolat tarjoavat Hua Hinin tuoreinta ja parasta kalaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä ravintoloita; italialaisia, skandinaavisia ja saksalaisia. Tuoreet hedelmät ovat erityisen maukkaita esimerkiksi jälkiruokana, kannattaa muistaa kuitenkin ostaa vain kuorimattomia hedelmiä. Iltaelämä on sopivan rauhallista. Menoa löytyy kuitenkin ulkoilmaravintoloista ja baareista. Iltaa voi myös viettää suosituilla yömarkkinoilla. Nähtävyydet ja retket

Phetchaburi eli Timanttikaupunki on peräisin 1100-luvulta ja silloin sen läpi virtaavasta joesta on löytynyt paljon timantteja. Nyt kaupunki on autio, mutta siellä on paljon nähtävää mm. temppeleitä ja tippukiviluolia. Kwaijoen retki tarjoaa unohtumattomia kokemuksia tuolla maailman kuululla joella. Kannattaa käydä tutustumassa myös Phra Ratcaniwet Marukkhathaiyawaniin, joka on kuningas Rama VI:en suunnittelema suuri palatsi. Nykyisen hallitsijan kuningas Rama VIII:en vuonna 1929 rakentama palatsi on myös tutustumisenarvoinen paikka, yleisö pääsee tutustumaan sinne päivittäin puoli yhdeksän ja puoli viiden välillä. Bangkokiin järjestetään myös päivän kestävä retki. Kannattaa käydä tutustumassa tuohon kaaosten kaupunkiin, se on aikamoinen kokemus.

Ostokset

Thaimaassa tinkiminen kannattaa. Hyvän tinkimistaidon omaava matkaaja voi markkinoilta tehdä aivan uskomattomia löytöjä. Hua Hinissa on paljon basaareja, mutta myös suuria liikkeitä, joista huomattavimmat sijaitsevat Market Village ostoskeskuksessa. Hua Hinissa on yli 70 räätäliliikettä, jotka tarjoavat räätälinpalveluja edulliseen hintaan. Useiden matkailijoiden loma tuominen on itselle omien mittojen mukaan teetetty puku. Hua Hinissa järjestetään joka päivä myös markkinat.

Bangkok on Thaimaan pääkaupunki jossa on nähtävää vaikka kuinka paljon. Sitä kutsutaan Enkelten kaupungiksi, Aasian Venetsiaksi ja Idän orkideaksi. Siellä on vilinää, mystiikkaa ja vastakohtia. Siellä on upeaa loistaa ja samalla näkee surkeata köyhyyttä. Ensikertalaiselle Bangkok saattaa olla jopa hieman shokeeraava. Siellä on sekasortoa kaikkialla ja todella kuuma sekä kostea ilmasto. Jotkut ovat niin ihastuneita Bangkokiin että palaavat sinne vuosi toisensa jälkeen aina uudestaan. Bangkok tarjoaa loputtoman määrän yllätyksiä. Siellä on valtavia ostoskeskuksia, upeita temppeleitä, uneliaita kanaaleja, ravintoloita ja häpeämätöntä yöelämää. Pilvenpiirtäjät ovat sopusoinnussa buddhalaisten temppelien kanssa. Ihmiset ovat hymyileviä ja ystävällisiä. Kaupungin on suunnitellut Kuningas Rama 1. Joka suuntaan laajeneva metropoli on syrjäyttänyt hieman alkuperäistä tunnelmaa, mutta edelleen siellä on jäljellä temppeleita, palatseja ja maailmankuuluisia Bangkokin yökerhoja. Bangkokissa voi liikkua tuktuk taksilla, joka voi olla polkupyörätaksi tai hieman nopeampi mopotaksi. Autotaksilla ei kannata kulkea sillä ne jäävät helposti seisomaan ruuhkiin tunniksi jos toiseksikin. Kävellen ei Bangkokissa voi liikkua, sillä siellä välimatkat ovat todella pitkät. Matkanjärjestäjät sekä Thaimaan turistitoimisto järjestävät kiertoajeluja joille kannattaa osallistua jotta saa hyvän käsityksen kaupungista. Bangkokissa huvi kulkee käsi kädessä vaivannäön kanssa, sillä mitä enemmän näkee vaivaa jonkun asian takia, sitä enemmän siitä nauttii ja voi löytää upean sydämellisen kaupungin.

Kaupungissa ei pärjää ilman hyvää karttaa, sillä Bangkok on niin kaaosmainen. Bangkokissa ei myöskään ole varsinaista keskustaa vaan kaikki nähtävyydet ovat levittäytyneet laajalle alueelle ja ne kilpailevat matkailijoiden huomiosta. Bangkok on shoppaajan taivas - sieltä voi ostaa kaikkea mitä maailmassa on olemassa. Basaareissa on ihana tunnelma ja kaikesta voi tinkiä. Se on myös upea paikka hyvän ruoan ystäville. Kaikkialla leijuu thaimaalaisten mausteiden tuoksu ja katukeittiöstä kiirii friteerattujen ja maustettujen ruokien ihanat aromit. Thaimaassa tehdään kaikenlaisia ruokia, ja ennakkoluuloton matkaaja voi kokea suuria makuelämyksiä. Katukeittiössä kannattaa ehkä hieman katsoa, että mistä ruoka on tehty.

Nähtävyydet ja retket



Suurin nähtävyys on kenties Royal Bangkok - kuninkaallinen Bangkok, joka on alue lähellä jokea ja siellä sijaitsee Suuri Palatsi, Wat Arun ja Wat Pho- temppelit. Charoen Krungin ja joen välissä sijaitsee paljon kauniita kirkkoja, jotka ovat näkemisen arvoisia. Kiinalaiskorttelissa on paljon yrittäjiä ja siellä myydään muun muassa peruukkeja, lyhtyjä, haineväkeittoa ja kultaisia kaulakoruja. Siam Square on alue, jossa on paljon ravintoloita, kahviloita, kalliita liikkeitä ja räätäleitä. Siellä on myös ostoskeskuksia joiden ilmastoituihin tiloihin ihmiset pakenevat kuumuutta. Ayutthaya on ihana rauniokaupunki, jonne pääsee jokiveneellä. Kannattaa käydä myös tunnin ajomatkan päässä Phuketista olevalla Phangnganlahdella ja siellä olevassa Pung Changin luolassa. Se on avoinna päivittäin auringon noususta auringonlaskuun. Siellä on ihania pieniä saaria ja kätkettyjä merenrantaluolia joissa voi nauttia tunnelmasta.