Khao Lak on luonnonkaunis upea matkakohde Thaimaassa. Siellä on ihanat uimarannat, aurinkoinen sää, kristallinkirkas vesi ja trooppiset sademetsät aivan vieressä. Maisemat ovat ennennäkemättömän kauniit. Khao Lak sopii matkakohteeksi kaikenikäisille matkailijoille. Myös lapset viihtyvät siellä. Sukelluksen tai snorklauksen harrastajille kohde on myös aivan loistava. Lähellä sijaitsevat nimittäin Similanin saaret, joissa on mielettömän upea vedenalainen maailma. Kasvillisuus on hienoa ja upeat eri väriset kalat uivat siinä aivan kosketusetäisyydellä. Lapsia ilahduttavat matalat rannat, korkeatasoiset ja luotettavat hotellit, norsusafarit ja melontaretket. Unohtamatta tietenkään aurinkoa ja hyvää ruokaa. Siellä on tarjolla kaikki palvelut, mitä matkaaja voi lomallaan vain toivoa.

Khao Lak Thaimaa source:http://www.flickr.com/photos/transworld/394654547/

Ilmasto on trooppinen, siellä on aina lämmintä. Kuuminta on silloin kun meillä Suomessa on kevät ja viileintä kun meillä on talvi. Sadekausi ajoittuu kesä-lokuun välille. Sadekuurot ovat rankkoja, mutta väliaikoina aurinko paistaa.

RannatHotellien edessä on ihana iso hiekkaranta, joka varmasti on äärettömän kaunis, kuin postikortista. Nan Thongin rannalla on paljon toimintaa. Siellä on räätäleitä, kauppoja ja matkatoimistoja. Bang Niang on rauhallinen ranta, jossa saa keskityttyä vain siihen oleelliseen eli auringonottoon ja kristallinsinisestä merestä nauttimiseen. Khao Lakin rannan eteläinen puoli on kansallispuistoaluetta.

Retket ja nähtävyydetKhao Lak Lamrun kansallispuisto on ihastuttava retkikohde. Siellä voi patikoida villieläimien joukossa niiden luonnollisessa elinympäristössä. Maisemat ovat upeat, on kallioita, ikivihreitä metsiä, vuoria ja rantoja. Sinne voi mennä omin päin tai matkatoimiston järjestämällä luontosafari-retkellä. Surin saari on myös tosi hieno patikointikohde upeine sademetsineen. Jos pitää James Bondista, niin kannattaa osallistua James Bond saarelle tehtävälle retkelle. Saarella on kuvattu elokuva 007 ja kultainen ase. Uskonnosta kiinnostuneille tarjoaa elämyksiä Wat Suwan Khuhanin temppeli hienoine buddhapatsaineen ja luolineen. Snorklauksen ja sukellustenystävien kannattaa mennä Similanin saarille, jonka vedenalainen maailma aivan häikäisee tottuneenkin snorklaajan. Lapsiperheitä ilahduttaa ehkä päivä Fantasea teemapuistossa.

James Bond Saari Thaimaassa source:http://www.flickr.com/photos/kielersonne/4509764847/

HarrastuksetSuomalainen sukelluskeskus Raya Divers toimii Khao Lakissa. Se järjestää eritasoisia kansainvälisiä PADI sukelluskursseja. He järjestävät myös snorklausretkiä Similanin saarille tutustumaan vedenalaisiin nähtävyyksiin. Khao Sokin luonnonpuistoalueella järjestetään norsusafareita, jotka yleensä kiinnostavat eritoten lapsia.

Ravintolat ja iltaelämäHyviä ruokapaikkoja on monia. Niitä on sekä keskustassa että rannalla. Tarjolla on thaimaalaista ja kansainvälistä ruokaa. Kalaruoat ovat herkullisia. Samoin kannattaa maistaa tuoreita hedelmiä. Ne ovat Thaimaassa taivaallisen hyviä. Khao Lakissa on muutama baari, joissa voi viettää iltaa. Kaiken kaikkiaan iltaelämä on kuitenkin todella rauhallista. Hotellit tarjoavat silti omille asiakkailleen iltaohjelmaa melkein joka ilta.

OstoksetKhao Lakin pikkuliikkeissä myydään mm. käsitöitä ja rantavaatteita. Siellä on myös useita kymmeniä räätäleitä sekä optikkoliikkeitä. Enemmän ostosmahdollisuuksia kaipaavan kannattaa lähteä retkelle noin 100 kilometrin päähän Phuketiin. Siellä on suuret ostosmahdollisuudet ja sinne pääsee todella edullisesti ja helposti paikallisbussilla.
Keywords: khao, lak