Koh Lanta on vehreä lomasaari Thaimaassa tunnetumman saaren Krabin eteläpuolella. Se on luonnonkaunis ja ihastuttava paikka. Ennen se oli vain sukellusharrastajien suosiossa, mutta nyttemmin parin viime vuoden aikana muutkin matkailijat ovat löytäneet saaren ainutlaatuisuuden. Lomailuun Koh Lantassa kuuluu rentoutuminen ja kiireettömyys, siellä ei musiikki pauhaa eivätkä neonvalot vilku. Tämä lomakohde sopii erityisesti kahdenkeskistä lomaa viettäville pariskunnille tai rauhallista lomaa toivoville perheille. Koh Lantan alkuperäiset asukkaat olivat merimustalaisia jotka ovat uskonnoltaan muslimeja. Lisäksi saarella asuu thaimaalaisia maanviljelijöitä ja kalastajia, jotka ovat buddhalaisia. Näiden lisäksi osa väestöstä polveutuu viereisestä Malesiasta. Ja nämä kaikki elävät sovussa keskenään tällä saarella ja tuovat omat erityispiirteensä saaren kulttuuriin. Hotellit Koh Lantalla sijaitsevat saaren länsipuolella, sillä puolen jonne aurinko upeasti laskee. Maisema siellä on ihanaa; ranta jatkuu silmänkantamattomiin, on sukelluspaikkoja, rauhallisia poukamia, kalastajakyliä ja elefantteja. Vanhassa kaupungissa on nostalgisia puurakennuksia ja saaren pääkaupungissa Saladanissa erinomaisia kalaravintoloita.

RannatKoh Lanta auringonlasku Thaimaassa source:http://www.flickr.com/photos/jonasphoto/355646389/
Pääranta Koh Lantalla on liki neljän kilometrin mittainen Klong Dao. Se on korkeasesonginkin aikaan sopivan rauhallinen ja suurta tungosta ei ole. Koh Lanta on myös siitä ihana paikka, että sieltä voi halutessaan löytää rannan, jossa saa olla aivan yksin ilman muita turisteja. Tälläiselle löytöretkelle voi lähteä meritse pitkähäntäveneellä tai maitse mopolla tai jeepillä. Long Beach on saaren toinen hieno ranta, joka sijaitsee hotellien lähistöllä.

Koh Lanta on jo vuosien ajan ollut sukeltajien suosiossa ja vasta viime vuosina muutkin matkaajat ovat löytäneet sen.

RetketSaarikierros on mukava reissu, sillä siten saa hyvän käsityksen koko saaresta. Koko perheen retkiksi sopivat erilaiset safarit, varsinkin norsulla ratsastus on lapsien mieleen. Vedenalaisen maailman ystäville sopivat hienosti erilaiset snorklaus- ja sukellusretket.

Ostosmahdollisuudet

Saladan markkinat Koh Lanta source:http://www.flickr.com/photos/hojusaram/449044221/


Saladanissa on markkinat aina sunnuntaisin ja sen lisäksi eri päivinä markkinat järjestetään eri puolilla saarta. Ostosmahdollisuudet Koh Lantalla ovat aika rajalliset. Koh Lantalla on rauhallista, upeita hiekkarantoja ja romanttisia rantaravintoloita. Siellä pystyy myös sukeltamaan, snorklaamaan tai veneilemään. Ihanaa on myös osallistua jeeppisafarille tai elefanttisafarille. Siellä ei ole äänekästä elämää, ei neonvaloja eikä suuria ostoskeskuksia tai isoja turistityhmiä.
Keywords: koh, lanta