Koh Samui on ihana paratiisimainen lomakohde Thaimaassa. Se sijaitsee Siaminlahdella noin tunnin lentomatkan päässä Bangkokista. Siellä on valkoisia hiekkarantoja, turkoosinsininen meri, mahtavia vesiputouksia ja vehreitä kookospalmuja. Koh Samuin lentokentän on sanottu olevan maailman kaunein kenttä. On ihanaa saapua tähän lomakohteeseen, kun upea lomatunnelma valtaa jo lentokentällä. Samui on upea lomakeidas, jossa on vielä tallella thaimaalaista rauhallista tunnelmaa. Koh Taon saari sijaitsee aivan vieressä ja siellä on upea vedenalainen maailma, joten sinne retkeilevät sukelluksen ja snorklailun ystävät.

HarrastuksetKoh Samuilla on paljon harrastusmahdollisuuksia. Vesiurheilu on todella suosittua. Chaweng rannalla vuokrataan kaikenlaisia vesiurheiluvälineitä. Lähisaarille järjestetään sukellus- ja snorklailuretkiä ja kajakkiretkiä tehdään Ang Thongin meripuistoalueelle. Tenniskenttiä ja minigolfkenttiä löytyy niistä pitäville. Pohjoispuolella saarta on tasokas täyspitkä golfkenttä. Koh Samuilla järjestetään kokkauskursseja thaimaalaisen ruoan ystäville. Se on todella hauskaa oppia kokkaakaan paikan päällä aitoa thairuokaa. Hotelleilla on myös tarjolla asukkailleen erilaisia aktiviteetti- ja harrastusmahdollisuuksia. Norsusafarille osallistuminen on varmasti lapsiperheen ykkösretki. Ja jeeppisafarilla pääsee näkemään paljon.

RannatSeitsemän kilometrin mittainen Chaweng-ranta on Samuin suosituin ranta itärannikolla. Siellä on tarjolla paljon palveluita, kuten ravintoloita ja kauppoja. Itäpuolella on myös pienempi Lamai, jota suosivat saksalaiset ja skandinaavit matkailijat. Siellä soi usein Hard Rock, joten sen ystävät suunnistavat sinne. Pohjoispuolella Koh Samuita on rauhallisempia rantoja. Kannattaa aina tarkastaa vaikka hotellista jos aikoo mennä tuntemattomalle, että onko siellä turvallista uida. Joillain rannoilla saattaa olla rankkoja merivirtauksia. Vuorovesivaihtelut Samuin rannoilla ovat aika suuria. Välillä rantakaistale on todella suuri veden ollessa alhaalla ja välillä rantaa ei ole juuri lainkaan veden ollessa ylhäällä.

Nähtävyydet ja retketIhana retkikohde on Perhospuutarha. Se on Koh Samuin eteläpuolella ja on avoinna päivittäin matkailijoille. Saaren vanhin rakennus Ban Thale on kiinnostava vierailukohde, se on rakennettu noin 150 vuotta takaperin ja rakentamiseen ei ole käytetty ollenkaan nauloja. Upea paikka on Namuang-putoukset. Putousten alla saa uida pienessä altaassa ja korkealta putoaa putouksen vesi niskaan. Sinne pääsee joko kävellen tai norsulla ratsastaen. Samuin saarikierrokselle kannattaa osallistua jos haluaa tutustua saareen kokonaisvaltaisesti asiantuntijoiden opastamana. Omin päin ei kaikkea tajuaisi välttämättä käydä katsomassa.

OstoksetChaweng rannan vierellä on hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä on ostoskeskus ja erilaisia pieniä ja isompia kauppoja. Siellä myydään turistitavaraa, mutta on myös merkkiliikkeitä. Tinkiminen on tärkeää muistaa aina. Räätäleitä on monia ja kannattaa teettää puku omien mittojen mukaan, sillä se on täällä hyvin edullista. Edullisia ostoksia ovat myös aurinko- ja silmälasit, lomavaatteet ja laukut.

Ravintolat ja iltaelämäChawengin ranta-alueella on paljon ravintoloita. On pieniä paikallisia thairuokapaikkoja ja kansainvälisiä ravintoloita. On edullisia ja vähän kalliimpia paikkoja. Rantakadun varrella on myös kansainvälinen hampurilaisravintola sekä japanilainen, italialainen ja meksikolainen ravintola. Siellä on paljon valinnanvaraa. Iltaelämä on vilkasta ja Chaweng ranta on myös iltaelämän keskus. Siellä on nuorekasta menoa pubeissa, ulkoilmaravintoloissa ja discoissa. Tunnelmallisemmin voi iltaa viettää jossain aivan meren äärellä olevassa ravintolassa varpaat hiekassa istuskellen ja kynttilänvalossa oleillen. Kookospähkinät ovat Samuin suurinta herkkua ja niitä kannattaa maistaa.
Keywords: koh, samui