Pattaya on Thaimaan suosituin lomakeskus Siamin lahdella. Se on myös yksi Thaimaan vanhimmista lomakohteista. Pattayalla on kaikkea mitä lomakohteessa voi ikinä olla. Sieltä ei meno lopu koskaan kesken, sillä tekemistä riittää vuorokauden ympäri. Pattaya ei nuku koskaan. Kaupunki ei pärjää kauneudessa eikä eksotiikassa muihin Etelä-Thaimaan lomakohteisiin nähden, mutta siellä on kaikkein helpoin liikkua ja siellä on tarjolla kaikkea.

Pattaya Thaimaa

UimarannatKeskustan uimaranta on epäsiisti. Mieluummin kannattaa mennä perin kilometrin päässä sijaitsevalle Jomtienrannalle, joka on kaunis ja siellä on tarjolla palveluja. Kaikkein upeimmat rannat sijaitsevat Korallisaarella aivan lähistöllä. Siellä on upeat valkohiekkaiset rannat. Hotelleilla on myös hienot uima-allasalueet ja lapsiperheitä ihastuttaa Pattaya Park vesipuisto, jossa helposti voi viettää lomapäivän jos toisenkin.

Ravintolat ja iltaelämäPattayassa on todella paljon ravintoloita. On edullisia thairuokapaikkoja ja kansainvälisiä ravintoloita. Pikaruokapaikkoja ja tasokkaita illallisravintoloita. Kalaravintoloissa voi itse valita kalan, josta haluaa ruokansa valmistettavan. Usein kokki valmistaa kalan, niin että asiakkaat näkevät. Iltaelämä Pattayassa on maailmankuulua, niin vilkasta elämää ei voi ollakaan, mitä Pattayassa on. Siellä on kaikkea ja meno ei lopu koskaan. On baareja, pubeja, ravintoloita ja discoja. Jokaiselle jotakin. Tarjolla on myös kaikenlaista showta ja viihdykettä mitä maa päällään kantaa.

OstoksetPattayan keskustassa on paljon kauppoja, tavarataloja ja ostoskeskuksia ja ne ovat auki aina yöhön saakka. Siellä voi shoppailla kunnolla ja tinkiminen kannattaa aina. Hinnat turisteille ovat aivan eri kuin thaimaalaisille. Suosittua on teettää puku omien mittojen mukaan räätälillä, niitä Pattayassa on satoja. Suosittuja ja edullisia ostoksia ovat thaisilkki, silmälasit ja elektroniikka.

HarrastuksetHarrastusmahdollisuudet ovat loistavat Pattayassa . Siellä voi harrastaa golfia tai tennistä tai keilailua. Voi myös ajaa mikroautolla tai pelata biljardia. Vesiurheilulajit ovat erittäin suosittuja, osallistu vaikka banaaniveneajelulle tai vuokraa vesiskootteri.

Retket ja nähtävyydetPuinen ja yli sadan metrin korkuinen temppeli "Totuuden pyhättö" on suosittu nähtävyys Pattayassa. Siinä on kauniita kaiverruksia ja sen rakentaminen kesti yli 20 vuotta. Siellä järjestetään myös delfiinishow. Khao Pattayan näköalapaikalta on todella mahtavat näkymät yli Pattayan kaupungin, sinne kannattaa ottaa kamera mukaan. Khao Kheowin retki on mielenkiintoinen koko perheelle. Siellä uhanalaisten eläinten eläinpuistossa voi nähdä muun muassa uhanalaisen valkoisen tiikerin. Thaimaan kuningatar suojelee tätä puistoa. Läheiset kalastajakylät ovat myös ihania retkikohteita. Niissä pääsee halutessaan lähemmäs thaimaalaista elämänmenoa kun tässä suuressa turismikaupungissa. Kannattaa myös syödä kalaillallista jossain pienen kylän kalaravintolassa. Bangkok on aika lähellä, vain 150 kilometrin päässä, joten siellä on käytävä retkellä, jos ei koskaan ole vielä käynyt. Se on niin uskomaton kaupunki.
Keywords: pattaya