Phuket lumoaa matkaajat kauneudellaan ja monipuolisuudellaan

Phuketista on tullut monen lomailijan suursuosikki ja Phuket pitää suosionsa aina vuodesta toiseen. Kun kerran käy Phuketissa, niin sinne on helppo palata takaisin. Useimmat Phuketissa kerran lomailleet todella palaavat sinne uudelleen, joten jokin syy siihen täytyy olla. Suurin syy suosioon lienee Phuketin ilmasto, joka soveltuu lomailuun todella hyvin. Siellä on aina aurinkoista ja lämmintä ja sateita tulee vain lyhyinä kuuroina. Merituuli myös vilvoittaa aika ajoin mukavasti. Toinen tärkeä syy on Phuketin saaren monipuolisuus, sieltä löytyy tekemistä aivan jokaiseen makuun. Sen monipuolinen luonto lumoaa kauneudellaan ja palvelut matkailijoille ovat thaimaalaisittain huippuluokkaa. Kolmas syy Phuketin suosioon on varmasti thaimaalainen palvelukulttuuri, joka on aidon hymyn siivittämää.

Phuket Thaimaa rannat source:http://www.flickr.com/photos/soulsoup/2474511699/

Phuketin ilmasto on leppoisaPhuketin kuivin kausi kestää marraskuusta toukokuuhun ja tämä on ihanteellisin aika matkustaa Phuketiin. Silloin aurinko paistaa aina ja lämpötila on noin + 30 astetta. Kuitenkin helle ei tunnu tukahduttavalta, vaan lomailu onnistuu hyvin. Phuketin sadekausi puolestaan kestää toukokuusta lokakuuhun ja silloin saattaa sataa rajustikin. Sateet tulevat kuitenkin yleensä lyhyinä iltapäiväkuuroina ja muina aikoina aurinkokin paistaa.

Phuketin paratiisimaiset rannat ilahduttavat auringonpalvojia

Phuketin rannat ovat sanoinkuvaamattoman kauniita. Rannat ovat valkoista korallihiekkaa ja meri on turkoosinsininen. Phuketin rannat tarjoavat hyvät mahdollisuudet snorklailuun, sillä siellä on todella kaunis vedenalainen maailma ja kirkkaassa vedessä voi ihailla koralleja sekä upeita kaloja. Phuketin tunnetuimmat rannat ovat Patong, Karon, Kata ja Kata Noi. Ne sijaitsevat Phuketin saaren länsirannalla peräkkäin. Patong on näistä kaikkein kansoitetuin ja usein Patongilla asuvat matkailijat menevät mielellään johonkin naapurirannalle joko tuktukilla tai pitkähäntäveneellä. Patongin ranta on täynnä kaupustelijoita ja palveluiden tarjoajia, Karon on hieman rauhallisempi ja Kata sekä Kata Noi ovat erittäin rauhallisia. Näiden päärantojen lisäksi Phuketissa on paljon pieniä viehättäviä rantoja, joille pääsee tuktuk-taksin tai pitkähäntäveneen kyydissä.

Tekemistä PhuketissaJos haluaa ehtiä tehdä Phuketissa kaiken mitä haluaa, niin saattaa lomalla tulla kiire. Siellä nimittäin on paljon näkemistä ja tekemistä. Suosittua matkailijoiden ajanvietettä ovat norsusafarit, joita järjestävät useat eri yrittäjät Phuketissa. Norsut seisovat teiden varsilla ja odottavat kyytiläisiään. Orkideapuisto kutsuu ihailemaan kauniita orkideoja ja Phuketin akvaario kutsuu ihailemaan kaloja ja mereneläviä. Phuketissa on myös hieno Phuket FantaSea puisto, joka on kuin paikallinen Disneyland. Tässä huvipuistossa viihtyy varmasti koko perhe. Shoppailun ystävien kannattaa mennä ostoksille Phuket towniin, sillä siellä voi nähdä ja kokea todellista markkinahumua. Golfaaminen on myös suosittua Phuketissa ja siellä on kolme hyvin hoidettua kansainvälisen tason golfkenttää.

Retket lähisaarille houkuttelevatLähisaaret kutsuvat matkailijoita retkeilemään. Näille meriretkille voi lähteä joko omin päin vuokraamalla pitkähäntäveneen kuljettajineen tai sitten voi osallistua matkatoimiston järjestämille retkille. Monet pienet matkakioskit Phuketissa tarjoavat myös erilaisia meriretkiä matkailijoille. Mukana niillä retkillä on yleensä englantia puhuva opas ja he ovat tottuneet palvelemaan eri maalaisia lomalaisia. Suosituimpia ja retkeilyyn sopivia lähisaaria ovat Phang Ngan saari sekä Ping Gun saari. Ping Gun saarella filmattiin elokuva James Bond ja kultainen ase. Phi Phi saaret ovat myös erittäin kaunis ja päiväretkikohde.

Phuketin yöelämä on vilkastaPhuketissa on erittäin värikäs yöelämä. Sieltä löytyy iltamenoa varmasti jokaiseen makuun. Kaikkein hurjin yöelämä on Patongilla ja Karon ja Kata ovat hieman rauhallisempia ja soveltuvat paremmin perhelomailuun. Patong Beachillä on satoja baareja ja erityisesti miesasiakkaita houkutellaan sisään kauniiden tyttöjen voimin. Useissa paikoissa on myös transvestiittien showesityksiä, joissa naisiksi muuntautuneet miehet hurmaavat upealla olemuksellaan. Usein nämä tyttöpojat haluavat, että heitä valokuvataan, mutta valokuvan jälkeen he haluavat maksun kuvauksesta. Matkailijoille tarjotaan lippuja jos jonkinlaisiin showesityksiin, joten sellaisia haluaville kyllä tekemistä riittää. Iltaisin Patong beachillä järjestetään myös usein thai-nyrkkeilyotteluita, joita pääsee seuraamaan pienen pääsymaksun hinnalla.

Phuketissa voi nauttia hyvästä ruoastaPhuket Thaimaa ruoka

Phuketissa ruokailu on todella edullista. Varsinkin mausteisen ruoan ystävä rakastaa varmasti thaimaalaista ruokaa. Tarjolla on kaikenlaisia ravintoloita edullisesta ja kevyestä thairuoasta pihviravintoloihin. Patong Beachiltä löytyy myös kaikki kansainväliset hampurilaisravintolaketjut. Thaimaassa ruoka ei ole ainoastaan hyvänmakuista vaan se on myös kaunista. Varsinkin hedelmistä taiteillaan mitä upeimpia taideteoksia. Alkukeitto saatetaan tarjota kookospähkinän puolikkaasta ja drinkki saatetaan tarjota vaikkapa suoraan ananaksesta.

Miten Phuketiin pääsee lomalle?Phuketiin voi lähteä joko omatoimimatkalle tai valmismatkalle. Valmismatka on helpoin vaihtoehto ja silloin ei tarvitse varata lentoja ja hotelleja erikseen. Toisaalta nykyään saattaa saada Helsingistä Bangkokiin todella edullisia lentoja ja siitä voi ottaa edelleen Thaimaan sisäisen lennon Phuketiin ja matka saattaa tulla yllättävänkin edulliseksi. Jos matkailu Thaimaassa ei ole vielä tuttua, niin valmismatka on turvallisin vaihtoehto. Valmismatkoja Phuketiin tarjoaa:

Lomamatkat

Lennot Phuketiin

Hotellit Phuket
Keywords: phuket