Rayong on aika uusi ja upea lomakohde Thaimaassa. Se sijaitsee Siaminlahdella noin 200 kilometriä Bangkokista ja 150 kilometriä Kambodzasta Thaimaan itäpuolella. Rayong on ihastuttava ja rauhallinen lomanviettopaikka, joka sopii erityisesti lapsiperheille. Tunnelma siellä on kuin paratiisissa. Ranta on ihana puuterihiekkainen ja pitkä ja vesi on kirkasta ja lämmintä. Hotellit Rayongissa ovat todella hyvätasoisia ja niissä on upeat uima-allasalueet lastenaltaineen ja ravintoloineen. Rayongin edustalla on monta pientä paratiisisaarta, joihin on mukava tehdä retkiä. Koh Samet, paratiisisaareksikin kutsuttu, on erityisesti sukeltajien ja snorklaajien suosikkipaikka. Siellä on yli kymmenen upeaa paratiisirantaa koralliriuttoineen. Vedenalainen maailma siellä on aivan huikea. Ja kookospalmut ovat kauniita ja eksoottisia yhdistettynä vitivalkoiseen hiekkaan ja siniseen mereen. Muita suosittuja retkisaaria Rayongin lähellä ovat Koh Mun, Koh Man sekä Koh Kodi.
Rayong resort alue, jossa kaikki hotellit sijaitsevat on 35 kilometrin päässä Rayongin kaupungista. Kaupungissa kannattaa käydä ostoksilla, siellä on markkinat, ostoskeskuksia ja pieniä kauppoja. Rayongin resort alue on aivan upea, siellä on kaunista ja hyvin hoidettua. Lasten kanssa on todella helppoa liikkua, sillä välimatkat ovat lyhyitä; rannat, uima-altaat ja ravintolat ovat lähellä toisiaan. Siellä voi keskittyä vain lomasta nauttimiseen.

Retket ja NähtävyydetRayongissa kannattaa käydä tutustumassa Khao Chamao- Khao Wong kansallispuistoon. Siellä on elefantteja, karhuja ja tiikereitä. Princess Maha Chakri Sirindhon on kaunis puutarha, jossa kasvatetaan myös yrttejä. Läheisessä pienessä Ao Kai-Laem Tanin kalastajakylässä kannattaa käydä maistamassa merenherkkuja. Siellä voi maistaa todella herkullista ja tuoretta kalaa. Mukava retkikohde on myös Ko Man Nai saari, jossa on merikilpikonnien suojelukeskus. Yleisökin on tervetullut tutustumaan sinne. Matkanjärjestäjän järjestämälle Kwaijoen retkelle kannattaa mennä mukaan. Siellä pääsee tutustumaan tuon upean joen upeisiin maisemiin.

HarrastuksetHotellit järjestävät monia aktiviteetteja asukkailleen. Snorklaus on todella suosittu harrastus Rayongissa, koska merivesi on kirkasta ja kalat ja kasvillisuus veden alla todella monipuolista. Sukelluskoulu toimii Koh Sametin saarella. Siellä voi osallistua vaikka alkeiskurssille, jos ei ole ennen sukeltanut. Maastopyöräily on suosittu harrastus, polkupyöriä vuokrataan Rayongissa . Hieman kauempana Rayongista lähellä Pattayaa on monia golfkenttiä.

Ravintolat ja yöelämäRuokailu Rayongissa keskittyy hotelleiden ravintoloihin. Ravintoloissa on tarjolla thaimaalaisen ruoan lisäksi myös kansainvälistä ruokaa. Alueella on myös pari paikallista thairuokaravintolaa. 12 kilometrin päässä olevissa Laem Mae Phimin ja Ban Phenin kylissä on upeita kalaravintoloita, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Iltaelämä on todella hiljaista, joissain hotelleissa järjestetään iltaohjelmaa.
Keywords: thaimaa, rayong