Cha-Am on ihastuttava koko perheen lomakohde Thaimaassa Siamin lahdella. Kohde sopii erityisesti nautiskelijalle. Cha-Amissa on upea hiekkaranta, aurinko paistaa, meri on turkoosi, ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia sekä paljon hyviä ravintoloita. Cha-Amissa voi todella rentoutua. Siellä on sille kaikki edellytykset. Cha-Am sopii erityisen hyvin lapsiperheille, sillä rannat ovat matalia ja sijaitsevat lähellä keskustaa. Useat hotellit ovat myös siinä aivan vieressä, joten välttyy pitkiltä pakollisten metkojen kulkemiselta.

cha-am thaimaa

Tämä upea lomakylä on ollut ennen tienvarsikylä, mutta nyt se on kehittynyt viihtyisäksi lomakohteeksi. On ihanaa saada viettää lomaa keskellä paikallista elämää. Rantakadulla on todella idyllinen thaimaalainen ilmapiiri. Kadun varrella on kauppoja, kojuja, pikkuravintoloita ja ruokakärryjä, joista myydään paikallisia erikoisuuksia. Rannalla voi auringonoton lisäksi kokeilla vaikka rantaratsastusta tai banaaniveneajelua. Kannattaa myös kokeilla ihanan rentouttavaa thai-hierontaa. Illan tullen rannalla on ihastuttavia ravintoloita, joissa ruokapöydät on katettu hiekalle ja tunnelmallinen musiikki soi taustalla. Samalla syödessä voi ihailla silmänkantamattomiin jatkuvaa sinistä merta ja tuntea varpaansa hietikolla. Erityisesti arkisin Cha-Am on todella rauhallinen paikka, mutta viikonloppuisin siellä on vilkkaampaa, kun bangkokkilaiset tulevat sinne rannoille nauttimaan viikonlopustaan. Enemmän aktiviteetteja ja vaihtoehtoja on tarjolla Hua Hinin lomakohteessa, joka sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Cha-Amista. Matka taittuu nopeasti ja edullisesti tuk-tuk-taksilla.

HarrastuksetGolf on erittäin suosittua Cha-Amissa. Sen ja Hua Hinin lähistöllä on monia tasokkaita golf-kenttiä. Polkupyöräily on myös suosittua. Se on helppo tapa nähdä aluetta vähän laajemmin kuin kävellen ja polkupyöriä vuokrataan useassa paikassa.

UimarannatRanta on aivan lomakohteen edustalla. Se on hienohiekkainen, matala ja meri jatkuu silmänkantamattomiin. Vesi on sameaa, mutta silti puhdasta.

Nähtävyydet ja retketBangkok on suosittu paikka mennä päiväretkelle. Siellä on paljon nähtävää ja se sijaitsee alle kahdensadan kilometrin päässä. Kwaijoen retki, jonka järjestää matkatoimisto, on ihana retki. Siellä on todella paljon nähtävää. Wat Khao Takhraon temppeli on suosittu nähtävyys lähellä, siellä on maailmankuulu istuva buddhapatsas nimeltään Luang Pho Khao Takhrao. Maruekhathaiyawanissa eli rakkauden ja toivon palatsissa kannattaa myös käydä retkellä, se on aivan upea paikka.

Ravintolat ja iltaelämäEdullisia ja maukasta thaimaalaista ruokaa tarjoavia pieniä ravintoloita on monia rantakadun varrella ja rannalla. Sen sijaan hotelleissa on hintataso keskimääräistä thaimaalaista hieman kalliimpi, niissä tarjolla on sekä thaimaalaista että kansainvälistä ruokaa. Jos haluaa enemmän vaihtoehtoja, kannattaa mennä Hua Hiniin illallisreissulle. Iltaelämä on todella rauhallista. Se keskittyy rantakadun muutamaan baariin ja karaokepaikkaan sekä hotelleille.

OstoksetCha-Amista voi ostaa rantavaatteita sekä muutamia turisteille suunnattuja asioita. Siellä on useita räätäliliikkeitä, joissa on todella edullista teettää puku omien mittojen mukaan. Jos pitää shoppailusta aivan erityisesti, niin kannattaa mennä viereiseen Hua Hiniin ostoksille.
Keywords: thaimaa, cha, am