Hua Hin on ihastuttava lomakohde Thaimaassa noin 185 kilometriä Bangkokista lounaaseen. Hua Hin on tullut kuuluisaksi Thaimaan kuningasperheen lomakohteena. Se on loistava kohde, jos kaipaa lomaltansa kiireetöntä ja rentoa lomanviettoa kauniilla rannoilla. Golfaajienkin suosiossa Hua Hin myös on. Tästä viehättävästä pikkukaupungista löytyy vielä alkuperäistä thaimaalaista kulttuuria. Keskustassa on ihana kävelykatu ja illan hämärtyessä se muuttuu vilkkaaksi kauppa-alueeksi, josta voi ostaa kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Hua Hinissa on trooppinen lämmin ilmasto. Kuumin aika on maaliskuun ja toukokuun välillä ja viilein aika marraskuusta helmikuuhun. Sadekausi on kesäkuun ja lokakuun välillä. Lämpötilaerot ovat kuitenkin vain noin viisi astetta, joten ympäri vuoden on Hua Hinissa aika kuuma. Sadekautena sateet tulevat yleensä rankkoina kuuroina, ja muuna aikana on aivan hyvä ilma. Hua Hinissa pääsee hyvin liikkumaan kävellen, mutta myös tuk tuk taksien käyttö on helppo tapa liikkua. Polkupyörä-tuktuk sopii kaupungin sisällä liikkumiseen ja mopo-tuktuk vähän pidempiin matkoihin.

Uimarannat

Kaupungin edustalla on hienohiekkainen ja kapea uimaranta. Merivesi ei Hua Hinissä ole niin kirkasta kuin se on muissa Thaimaan lomakohteissa. Vesi on sameaa, mutta puhdasta.

Harrastukset

Golf on Hua Hinin ykkösharrastus. Siellä on seitsemän todella korkeatasoista kenttää, ja niistä vanhin on peräisin jopa 1920-luvulta. Tenniskentät ovat myös hyviä. Sukellusretket ovat ihastuttava tapa tutustua Thaimaan kauniiseen vedenalaiseen maailmaan.

Ravintolat ja iltaelämä

Hua Hinin ravintolat ovat kuuluisia herkullisista kala- ja äyriäisruoistaan. Sataman ravintolat tarjoavat Hua Hinin tuoreinta ja parasta kalaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä ravintoloita; italialaisia, skandinaavisia ja saksalaisia. Tuoreet hedelmät ovat erityisen maukkaita esimerkiksi jälkiruokana, kannattaa muistaa kuitenkin ostaa vain kuorimattomia hedelmiä. Iltaelämä on sopivan rauhallista. Menoa löytyy kuitenkin ulkoilmaravintoloista ja baareista. Iltaa voi myös viettää suosituilla yömarkkinoilla. Nähtävyydet ja retket

Phetchaburi eli Timanttikaupunki on peräisin 1100-luvulta ja silloin sen läpi virtaavasta joesta on löytynyt paljon timantteja. Nyt kaupunki on autio, mutta siellä on paljon nähtävää mm. temppeleitä ja tippukiviluolia. Kwaijoen retki tarjoaa unohtumattomia kokemuksia tuolla maailman kuululla joella. Kannattaa käydä tutustumassa myös Phra Ratcaniwet Marukkhathaiyawaniin, joka on kuningas Rama VI:en suunnittelema suuri palatsi. Nykyisen hallitsijan kuningas Rama VIII:en vuonna 1929 rakentama palatsi on myös tutustumisenarvoinen paikka, yleisö pääsee tutustumaan sinne päivittäin puoli yhdeksän ja puoli viiden välillä. Bangkokiin järjestetään myös päivän kestävä retki. Kannattaa käydä tutustumassa tuohon kaaosten kaupunkiin, se on aikamoinen kokemus.

Ostokset

Thaimaassa tinkiminen kannattaa. Hyvän tinkimistaidon omaava matkaaja voi markkinoilta tehdä aivan uskomattomia löytöjä. Hua Hinissa on paljon basaareja, mutta myös suuria liikkeitä, joista huomattavimmat sijaitsevat Market Village ostoskeskuksessa. Hua Hinissa on yli 70 räätäliliikettä, jotka tarjoavat räätälinpalveluja edulliseen hintaan. Useiden matkailijoiden loma tuominen on itselle omien mittojen mukaan teetetty puku. Hua Hinissa järjestetään joka päivä myös markkinat.
Keywords: thaimaa, hua hin, lomakohde