Krabi on ihastuttava lomakohde Thaimaassa. Vielä pari vuotta sitten alue oli vain reppureissaajien tiedossa, mutta ajan kuluessa paikasta on kasvanut suosittu matkakohde. Silti Krabilta löytää aitoa thaimaalaista tunnelmaa ja rauhallisuutta, vaikka matkailijoita onkin. Krabin keskus on Aonang ja siellä sijaitsevat kaikki Aurinkomatkojen hotellit. Finnmatkoilla on hotelleja myös rauhallisessa ja pienessä kylässä Klon Muangissa sekä Railayn luonnonkauniilla saarella Aonangin edustalla. Krabissa on upeita rantoja ja turkoosinväristä merta. Siellä on jylhiä kallioita, jotka oikein kutsuvat kalliokiipeilemään. Sisämaassa on viehättäviä laaksoja ja sademetsiä. Krabin rannikko on todella rento lomakohde ja siellä viihtyvät kaikenikäiset matkailijat.

Rantakatu on pitkä ja siellä on sikin sokin sekaisin thairavintoloita, kauppoja, räätäliliikkeitä ja markkinakojuja. Siellä kaupataan kaikenlaista tavaraa aina thaisilkistä eksoottisiin hedelmiin. Thaimaankielinen sana "ao" tarkoittaa lahtea, ja tämä lahti on juuri se josta Aonang tunnetaan. Aonangilla on ihana ottaa aurinkoa ja rentoutua, mutta samalla se on pitkähäntäveneliikenteen keskus. Siinä on parkissa pitkähäntäveneitä, jotka odottavat matkailijoita saadakseen viedä heitä erilaisiin paratiisimaisiin paikkoihin Krabin edustalla. Erittäin edullisesti parilla bahtilla saa kyydin vaikka Ao Phra Nangin rannalle, joka Sunday Times -lehdessä nimetty maailman kauneimmaksi rannaksi. Raileyn saari ja Chicken Island ovat kuin suoraan paratiisista.

Harrastukset

Krabilla toimii suomalainen sukelluskoulu Raya Divers, joka järjestää kaikenlaisia sukelluskursseja. Tunnetuimpia sukelluspaikkoja ovat Shark Point ja Anemone Reef. Jos ei sukeltaminen kiinnosta niin kannattaa vuokrata snorklausvälineet, jotta pääsee näkemää upeita kaloja ja mereneläviä joita veden alla elää. Kalastus ja kanoottisafarit ovat myös suosittuja harrastuksia Krabissa. Pakasai Golf -kenttä on hieman kauempana Krabista. Erilaisille safareille kannattaa myös osallistua.

Rannat

Krabissa on monia upeita rantoja. Ne ovat toinen toistaan hienompia ja kutsuvat nauttimaan auringosta ja merestä. Pitkähäntäveneillä pääsee myös monille paratiisisaarille, jotka sijaitsevat Krabin edustalla.

Ravintolat ja iltaelämä

Hintataso Krabin ravintoloissa on erittäin edullinen. Siellä on paljon thairuokaa tarjoavia paikkoja, joista useista löytyy listalta myös kansainvälistä ruokaa ja myös useita italialaisia ravintoloita. Iltaelämä on sopivan vilkasta. Ao Nangissa on monia pubeja ja baareja sekä ulkoilmaravintoloita, joissa voi viettää iltaa. Discoja ei kuitenkaan ole.

Ostokset

Ao Nangissa on paljon kauppoja, joissa myydään monenlaista tavaraa. Joten ostosmahdollisuudet ovat melko hyvät. Ja tinkiminen kannattaa aika. Hymyllä ja pitkäpinnaisella asenteella hinnat saa yleensä tingittyä puoleen.

Retket ja nähtävyydet

Phi Phi saarelle kannattaa mennä longtailboat -pitkähäntäveneellä. Siellä on aivan upea tunnelma ja kirkkaat vedet. Kansallispuisto Khao Phanom Bencha on todella kaunis paikka ja siellä voi vaellella tai ratsastaa elefantilla sademetsässä. Siellä on upeita orkideoja ja lintujen laulu on korviahuumaavaa. Khao Khanap Nam ovat kaksi 100 metrin korkuista vuorta, joita pidetään Krabin symbolina. Kannattaa käydä ihastuttavassa metsäluostarissa Wat Tham Suassa joka on tiikeriluostari.

Krabiin pääsee suoralla lennolla Helsingistä, joten tämä ihana kohde on todella käden ulottuvilla.
Keywords: thaimaa, krabi